Resultaten:

Siemar.eu

Siemar Online

074 - 376 63 28

info@siemar.eu

Bent u al voorzien van passende zonwering?Siemar heeft een groot aanbod in zonweringSiemar plaatst in heel Twente en Overijssel
Onderhoud doeken en schermen
Onderhoud doeken en schermen
Onderhoud doeken en schermen
Onderhoud doeken en schermen

Doekkeuze

Uw doekkeuze bepaalt uiteindelijk de intensiviteit van het onderhoud dat u aan uw doek geeft. Wanneer uw woning aan een drukke straat ligt of wanneer er veel bomen in de buurt staan, dan kunt u het beste kiezen voor donkere kleuren of streeppatronen. De resten van bladeren, pollen, roet en vogelpoep zijn op donkere, meerkleurige oppervlakken niet zo goed zichtbaar. Uw zonnescherm blijft langer netjes.

Zonneschermen zijn uiterst complexe installaties. Factoren als statica, elektra en hoogwaardige verwerking van doek en frame spelen een belangrijke rol, vooral op het punt van lange levensduur. Ook de bevestigingstechniek is, afhankelijk van de ondergrond, van groot belang. Veiligheid en kwaliteit bieden zonneschermen, die bij een vakbedrijf zijn aangeschaft en door hen zijn gemonteerd. Onze zonneschermexperts geven u deskundig advies en helpen u het juiste zonnescherm inclusief passend doek te kiezen.

Regen

Modern zonweringsstof heeft waterafstotende eigenschappen. Toch is lang aanwezig vocht vergif voor uw doek. Wanneer het doek is ingeschoven, dan kan het weefsel niet drogen. Er ontstaan verkleuringen door watervlekken. Bovendien bevordert vocht de groei van schimmels. Daardoor ontstaan ook vlekken. Zorg daarom altijd voor een droog zonnescherm!

- Laat het zonnescherm in geval van regen nooit uitgeschoven staan;
- Wanneer het zonnescherm nat wordt, schuift u deze in en bij de volgende gelegenheid weer uit om deze te laten drogen.

Onderhouden

Hogedrukreiniger en wasmachine zijn absoluut taboe - deze beschadigen het doek. De volgende procedure reinigt de stof en bespaart deze:

- Verwijder losliggend vuil, maar niet wrijven;
- Bevochtig het doek met schoon water, zo wordt ingedroogd vuil zacht;
- Gebruik lauwwarm water (max 40 graden) met Sunjoy doekreiniger;
- De nevel op het doek op het doek aanbrengen en laat schuimen met een borstel, niet inwrijven!;
- Schuim 15-20 minuten laten inwerken;
- Met veel schoon water naspoelen;
- Doek laten drogen;
- Na minimaal 36 uur het doek weer waterdicht maken met Sunjoy doekwaterdicht.

Technisch onderhoud

Voor het optimaal laten functioneren van uw buitenzonwering, is het belangrijk dat deze regelmatig wordt nagezien en dat er periodiek onderhoud wordt gepleegd. De fabrieksgarantie is daarbij ook nog enkel van kracht bij aantoonbaar regelmatig onderhoud. Steeds vaker wordt door fabrikanten naar een bewijs gevraagd.

Met ons onderhoudsabonnement voldoet u aan deze voorwaarden van de fabrikanten. Daarnaast biedt het nog andere voordelen.

Reparaties die buiten de garantie vallen, worden voor het lage onderhoudstarief gerepareerd in plaats van het standaardtarief, zonder dat startkosten (inclusief voorrijden) worden berekend. En dat zolang het abonnement loopt.

Het abonement houdt in:

 • Het jaarlijks afstellen van de elektrische bediening indien nodig;
 • Het smeren van de draaiende en glijdende delen;
 • Het controleren van de bevestigingen;
 • Het controleren op bovenmatige slijtage;
 • Bewijs van onderhoud d.m.v. een keuringsticker;
 • Het bijstellen van de armen indien nodig.
 • Het onderhoud zal worden uitgevoerd, op afspraak, in de periode van september t/m februari.

  Geinteresseerd in jaarlijks onderhoud?

  U kunt de informatie en het onderhoudscontract downloaden via onderstaande link en het contract via de mail of per post naar ons toezenden. Wij nemen dan contact met u op.

  Onderhoud


  Allround zonwering
  Somfy
  Swela
  Soliday
  Weinor
  MDTtex
  Rainbow
  Solamagic

  Privacy