Resultaten:

Siemar.eu

Siemar Online

074 - 376 63 28

info@siemar.eu

Opzoek naar zonwering?Bij Siemar krijgt u vakkundig adviesNiets is te gek!

HR zonwering

Het is niet algemeen bekend dat met zonwering energie bespaard kan worden. Met de juiste en goed toegepaste zonwering wordt de kracht van daglicht optimaal gebruikt. Met het keurmerk HR Zonwering maakt ROMAZO – de branchevereniging van zonweringbedrijven – deze energiebesparende functie voor iedereen zichtbaar. Met HR Zonwering verlaag je namelijk je verwarmingskosten, beperk je het gebruik van kunstlicht, vermijd je lichthinder en verhoog je het comfort in je woning. Kortom, met HR Zonwering heb je automatisch meer rendement.

Ter verduidelijking laten wij een animatiefilmpje zien over HR Zonwering. Dit filmpje geeft in het kort uitleg over het gebruik en de besparing met HR Zonwering.

Prestatie-eisen HR Zonwering

  • Windvastheid: bestand tegen windkracht 5 op schaal van Beaufort (Klasse 2 EN13561 of EN13659)
  • Warmtewerende werking: (G-waarde klasse-indeling EN14501)
  • HR Zonwering: slechts 10 tot 15% van zonnewarmte komt binnen
  • HR+ Zonwering: minder dan 10% van zonnewarmte komt binnen
  • Automatische sturing: afgesteld per gevel, dag- en seizoensgebonden en op externe factoren wind en verlichting

Dit zijn prestatie-eisen over windvastheid, warmtewerende werking (G-waarde) en geautomatiseerde besturing. Pas als een HD ready product is opgenomen in een gebouwgebonden installatie en gemonteerd en geplaatst is door een HR Zonwering gecertificeerd bedrijf, krijgt deze installatie het certificaat HR Zonwering. In HR Zonwering zijn twee gradaties: HR en HR+. Bij deze laatste komt nog minder zonnewarmte binnen. Met HR Zonwering zijn grote investeringen voor bijvoorbeeld zonwerend glas en overmatig grote airconditioningsystemen niet meer nodig om tot een aangenaam werkklimaat te komen. Met HR Zonwering krijgt u niet alleen meer comfort en waar voor uw geld maar behaalt u ook nog eens milieuvoordeel door een lagere CO² uitstoot.

Profiteer het hele jaar door van de voordelen van HR Zonwering

Winter/overdag

Intelligent gestuurde HRZonwering laat gratis zonne-energie binnen. Dat betekent minder energieverbruik voor verwarming.

Winter/'s nachts

HR Zonwering in dichte positie helpt als extra isolatie, met als resulaat: minder warmte verliezen en minder energieverbruik voor verwarming.

Zomer/overdag

Buiten HR Zonwering voorkomt oververhitting en reduceert de behoefte aan kunstmatige koeling. Dat is forse energiebesparing.

Zomer/'s nachts

Door 's nachts te ventileren (indien mogelijk) koelt het gebouw af en bespaart men de volgende dag de kosten voor aircondotioning.

Hieronder kunt u de folder bekijken.

Bedrijven

Consumenten


Novoferm
Solamagic
Dickson
Sunmaster
Rainbow
Soliday
Swela
Somfy

Privacy